2013. december 5., csütörtök

Almás-fahéjas muffin zabpehellyel

Mikulás napi süti gyanánt egy nagyon egyszerűen elkészíthető almás-fahéjas muffin ötletet írok le. Amerikai recept lévén még mérlegre sincs szükségünk, csupán egy bögre is elegendő a hozzávalók méréséhez. Az almás-fahéjas ízvilág pedig gondoskodik arról, hogy lassan ráhangolódjunk az ünnepi készülődésre.

Hozzávalók 24 db muffinhoz:
  • 1 bögre cukor,
  • 2 cs. vaníliacukor,
  • 3 tojás,
  • 1 bögre puha vaj,
  • 3 bögre liszt,
  • 1 bögre zabpehely,
  • 2,5 tk. sütőpor,
  • 1 tk. só,
  • 4 tk. őrölt fahéj,
  • 5 kisebb alma lereszelve,
  • 1 bögre joghurt (1 kis pohár),
  • 1 bögre csokipasztilla,
  • mandulaszeletek.
A cukrot a tojással és a puha vajjal habosra keverjük, a liszttel, zabpehellyel, sütőporral, sóval, fahéjjal jól összedolgozzuk. Majd az apró darabokra reszelt almával és joghurttal lazítjuk és legvégén a csokipasztillával, vagy 1 tábla feldarabolt csokival átkeverjük. A papírkapszlikkal bélelt muffin formák háromnegyed részéig töltjük a tésztát, megszórjuk mandulaszeletekkel, majd jól előmelegített sütőben, 190 fokon, tűpróbáig sütjük.
Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció