2014. április 17., csütörtök

Pöttyös ricottás kuglóf

Kuglófot viszonylag ritkán sütök, valahogy mindig elfeledkezem a kuglóf sütőformámról, amiről leginkább a mindent elnyelő konyhaszekrény tehet. Most viszont megvettem a Nők Lapja Konyha Desszert sütési különszámát, ami egyébként egy remek alapdarabként, sorvezetőként segítheti a különböző sütemények elkészítését, és ez ihletett meg a kuglóf sütésre. Picit variáltam a recepten, mert volt még egy doboz ricottám a hűtőben és, mivel a mazsolát nem nagyon kedvelem, így csokival gazdagítottam ezt az öntött tésztás kuglófot. Könnyű és puha lett, kelesztés nélkül, pikk-pakk elkészült.  Húsvétkor is kitűnő süteményként, reggeliként, tízóraiként szolgálhat.
Hozzávalók:
  • 20-25 dkg puha vaj,
  • 25 dkg ricotta (vagy túró),
  • 25 dkg liszt,
  • 10-15 dkg cukor,
  • 2 tojás,
  • 1 kisebb cs. sütőpor,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • kb. 1 bögre csokicsepp,
  • mandula szeletek.
A cukrot a vajjal és tojásokkal habosra kikeverjük turmixgép segítségével, majd hozzáadjuk a többi alkotórészt. Vajazott, lisztezett kuglóf forma aljába mandulaszeleteket szórunk és erre öntjük a tésztát.
Sütőtől függően 160-180 fokon sütjük 25-30 percig, tűpróbáig. Megvárjuk, amíg kihűl és egy tálcát rárakva hirtelen megfordítjuk.

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció