2014. június 19., csütörtök

Nyári csirkesaláta pirított magokkal

Az ötlet a legújabb Nők Lapja Konyha számából származik, szinte változtatás nélkül teszteltem. Ahogy a képet és a receptet megláttam, rögtön megkívántam ebben a melegben ezt a könnyed salátát, ami a pirított csirkecsíkok miatt tökéletes energiaforrás egy ebédhez is. A finom öntet és a pirított magok pedig az egyszerű salátából is különleges egytálételt varázsolnak.


Hozzávalók:
  • 20 dkg csirkemellfilé,
  • 3 db retek,
  • 2 db paradicsom,
  • 1 db kígyóuborka,
  • 1/4 db jégsaláta,
  • 1-1 db piros és zöld paprika,
  • pirított tökmag, napraforgómag, mogyoró, fenyőmag stb.
  • 1 ek. mézes tokaji borecet,
  • 3 ek. olívaolaj,
  • 2 tk. mustár,
  • cajun fűszerkeverék,
  • só bors.
A megmosott zöldségeket amennyire tudjuk, vékony karikákra vagy szeletekre vágjuk, grillezve megsütjük a kiklopfolt, fűszerezett húst, majd elkészítjük az öntetet. A borecetet elkeverjük a sóval, mustárral, lágyítjuk olajjal, majd az egésszel beborítjuk a zöldeket. Tálaláskor ráhelyezzük a hús szeleteket a salátára, ízlés szerint választott pirított magokat szórunk rá. Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció