Az ötlet a legújabb Nők Lapja Konyha számából származik, szinte változtatás nélkül teszteltem. Ahogy a képet és a receptet megláttam, rögtön megkívántam ebben a melegben ezt a könnyed salátát, ami a pirított csirkecsíkok miatt tökéletes energiaforrás egy ebédhez is. A finom öntet és a pirított magok pedig az egyszerű salátából is különleges egytálételt varázsolnak.
Nyári csirkesaláta recept
Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemellfilé,
- 3 db retek,
- 2 db paradicsom,
- 1 db kígyóuborka,
- 1/4 db jégsaláta,
- 1-1 db piros és zöld paprika,
- pirított tökmag, napraforgómag, mogyoró, fenyőmag stb.
- 1 ek. mézes tokaji borecet,
- 3 ek. olívaolaj,
- 2 tk. mustár,
- cajun fűszerkeverék,
- só bors
Nyári csirkesaláta készítés:
- A megmosott zöldségeket amennyire tudjuk, vékony karikákra vagy szeletekre vágjuk.
- Grillezve megsütjük a kiklopfolt, fűszerezett húst, majd elkészítjük az öntetet.
- A borecetet elkeverjük a sóval, mustárral, lágyítjuk olajjal, majd az egésszel beborítjuk a zöldeket.
- Tálaláskor ráhelyezzük a hús szeleteket a salátára, ízlés szerint választott pirított magokat szórunk rá.