2015. május 8., péntek

Gluténmentes fahéjas ricottapuding

Ezzel a roppant egyszerűen elkészíthető, egészséges és viszonylag kalóriaszegény finomsággal végre felavathattam a sütésre vágyakozó szuflé formáimat. A recept a korábban sokat dicsért Nők Lapja Konyha Desszert különszám 2. kiadásából, a "Sütemény haladóknak" c. lapból származik, csak abban a verzióban túróval készült. Biztosra veszem, hogy így is, úgy is telitalálat a könnyű desszertek terén. Sok citrommal igazi kis nyári édesség sülhet ki belőle.


Hozzávalók 4 kis adaghoz:

  • 2 tojás
  • 2 ek. eritrit/barna cukor/nyírfacukor
  • 1 ek. méz
  • 1-2 ek. habtejszín
  • 1 ek. rizsliszt
  • 25 dkg ricotta (vagy zsírszegény túró lecsepegtetve)
  • 1 ek. őrölt fahéj 
  • 1 narancs vagy citrom reszelt héja


A ricottát az édesítőkkel, habtejszínnel jól kikeverjük, hozzáadjuk a többi alkotórészt a tojásfehérjék kivételével, alaposan összedolgozzuk, majd a végén a keményre felvert fehérjehabbal óvatosan összeforgatjuk. Vajazott, lisztezett szuflé formákba öntjük és 200 fokon sütjük készüléktől függően kb. 10-20 percig. Még langyosan tálaljuk, porcukorral meghintetve, málnalekvárral bolondítva. :)

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció