Még nem késő kitalálni, hogy milyen húsvéti finomsággal kápráztassuk el hétvégén a családot, barátokat. Ehhez adok néhány pofonegyszerűen kivitelezhető tojáskrém ötletet, amikhez túl sok különleges hozzávaló nem szükséges, az eredmény ugyanakkor magáért beszél. Személyes kedvencem a medvehagymás-mascarponés és a mézes-mustáros töltelék. Az alkotórészeket persze a saját ízlésünk szerint variálhatjuk friss zöldségekkel, különböző szószokkal, fűszerekkel.
Húsvéti tojáskrém receptek
Tonhalas, tormás tojáskrém hozzávalói:
- 2 db tonhal konzerv,
- 4 db főtt tojás,
- fél lime leve,
- 2 tk. kapros mustárszósz (Lidl-ben kapható),
- 1 tk. torma.
Medvehagymás, mascarponés tojáskrém hozzávalói:
- 2 púpos ek. mascarpone,
- 1 kisebb csokor medvehagyma,
- 1 kk. mustár,
- pici só, bors,
- 4 db főtt tojás sárgája,
- 1 ek. puha vaj
Mézes, mustáros tojáskrém hozzávalói:
- 1 tk. dijoni mustár,
- 2 tk. kapros mustárszósz,
- 2 tk. méz,
- 3 tk. puha vaj,
- a főtt tojások sárgája.
+1: Avokádós tojáskrém hozzávalói:
- 1 db érett avokádó belseje,
- fél lime leve,
- 2 tk. puha vaj,
- 1 db főtt tojás,
- 1 ek. tejföl.
Tojáskrém készítés:
- A medvehagymás krém kivételével mindegyik alkotóelemeit villával és késsel alaposan összetörjük, összekeverjük.
- A mascarponés tojáskrémet szerintem érdemes botmixerrel pürésíteni, így akár nálam dizájnosabb formában is vissza lehet tölteni a tojásfehérjékbe.
- Persze mindegyik krém finom önmagában is, rákenve a friss, ropogós bagettre vagy a foszlós kalácsra.