Nagy kedvenceim a hétköznapokban azok a pasták, amikor a tészta főzési ideje alatt össze tudjuk dobni magát a szószt is. Többször főztem már az amerikaiak kedvenc sajtos tésztáját, a mac and cheese-t, de most egy picit zöldebb, frissebb összhatást szerettem volna elérni, így kézenfekvő és gyors választásként a hűtőben állomásozó medvehagyma pesztóhoz nyúltam. Ha nincs kéznél, akkor is olvasd tovább a posztot, mert nettó 5 perc alatt elkészíthető maga a medvehagyma pesztó is. A cheddar sajtos, pesztós, tejszínes tésztaszósz pillanatok alatt összefő, és már csak hozzá kell keverni a kész makarónit.
Medvehagyma pesztós mac and cheese recept
Hozzávalók 2 főre:
- 5 dkg vaj,
- 2 púpos ek. medvehagyma pesztó,
- 15-20 dkg cheddar sajt,
- 2-3 dl főzőtejszín,
- só, bors,
- 20 dkg makaróni tészta.
Elkészítés:
- A makarónit megfőzzük, és közben összeállítjuk a szószt. Elsőként a vajat a pesztóval összemelegítjük.
- Hozzáadjuk a főzőtejszínt és belereszeljük a cheddar sajtot, megvárjuk, amíg elolvad a sajt. Sózzuk, borsozzuk.
- Összeforgatjuk a makarónival, majd egy kis plusz cheddar sajttal és friss medvehagyma szeletekkel tálaljuk.