Medvehagyma pesztós mac and cheese

Amerikai sajtos tészta zöld kiadásban

Medvehagyma pesztós mac and cheese recept

Nagy kedvenceim a hétköznapokban azok a pasták, amikor a tészta főzési ideje alatt össze tudjuk dobni magát a szószt is. Többször főztem már az amerikaiak kedvenc sajtos tésztáját, a mac and cheese-t, de most egy picit zöldebb, frissebb összhatást szerettem volna elérni, így kézenfekvő és gyors választásként a hűtőben állomásozó medvehagyma pesztóhoz nyúltam. Ha nincs kéznél, akkor is olvasd tovább a posztot, mert nettó 5 perc alatt elkészíthető maga a medvehagyma pesztó is. A cheddar sajtos, pesztós, tejszínes tésztaszósz pillanatok alatt összefő, és már csak hozzá kell keverni a kész makarónit.

Medvehagyma pesztós mac and cheese recept

Hozzávalók 2 főre:

  • 5 dkg vaj,
  • 2 púpos ek. medvehagyma pesztó,
  • 15-20 dkg cheddar sajt,
  • 2-3 dl főzőtejszín,
  • só, bors,
  • 20 dkg makaróni tészta.

Elkészítés:

  1. A makarónit megfőzzük, és közben összeállítjuk a szószt. Elsőként a vajat a pesztóval összemelegítjük.
    Vaj és pesztó összemelegítése
  2. Hozzáadjuk a főzőtejszínt és belereszeljük a cheddar sajtot, megvárjuk, amíg elolvad a sajt. Sózzuk, borsozzuk.
    Cheddar és tejszín hozzáadása
  3. Összeforgatjuk a makarónival, majd egy kis plusz cheddar sajttal és friss medvehagyma szeletekkel tálaljuk.
    Medvehagyma pesztós mac and cheese kész

Medvehagyma pesztós mac and cheese képek

Ha tetszett a fenti Medvehagyma pesztós mac and cheese recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló tészta recepteket is: Sült paradicsomos, krémsajtos spagetti recept, Tojásos nokedli fejes salátával recept, Medvehagyma pesztós, házi fettuccine recept.

További receptötletek a hozzávalókból: cheddar sajt, főzőtejszín, medvehagyma, tészta, vaj. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: amerikai, főétel, gyorsan elkészíthető, medvehagymaszezon, tészta, vegetáriánus.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Medvehagyma pesztós mac and cheese recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató