Az elmúlt két hétben legalább 5 kocka gesztenyepürét vettem, mert ezt a sütit már kétszer elkészítettem és gesztenyés krémest is sütöttem, amiről elfelejtettem fotót csattintani, így még azt is reprodukálni kell, hogy megoszthassam veletek. Szeretnék még frissen sütött gesztenyéből süteményt, krémlevest és húsos ételt készíteni, úgyhogy mostanában lehet, hogy elbillen majd a blog súlya a gesztenyés receptek irányába. Ezt a püspökkenyér formában sütött öntött tésztát a bögrés mércével nagyon egyszerű összeállítani és az eredmény egy nagyon finom, puha, őszi édesség a rumos-gesztenyés-csokis ízvilág kedvelőinek nagy örömére.
Csokoládés, gesztenyepürés kenyér recept
Hozzávalók:
- 3 tojás,
- fél bögre cukor,
- 10 dkg vaj,
- 1 bögre liszt,
- fél cs. sütőpor,
- 25 dkg gesztenyepüré,
- fél bögre tej,
- 2 ek. kakaópor,
- rum vagy rumaroma ízlés szerint (kb. 1 kis üveg dr. Oetker rumaroma),
- kb. fél bögre étcsoki pasztilla (vagy darabolt csoki).
Elkészítés:
- A tojást a cukorral, puha vajjal alaposan összekeverjük, turmixoljuk.
- Hozzáadjuk a lisztet a sütőporral és kakaóporral, majd a tejjel lazított gesztenyét, rumot, jól összedolgozzuk, és a végén a csokit is belekeverjük.
- Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába öntjük.
- 160 fokra előmelegített sütőben sütjük légkeveréssel kb. 30-40 percig (sikeres tűpróbáig: amíg nem ragad a tűre a tészta).