Espresso tonic

Hűsítő kávékoktél

Espresso tonic recept

A különleges kávékoktél pár éve utat tört magának a teraszokon, de még így sem elég elterjedt, ezért itt hagyok egy egyperces, pofonegyszerű receptet hozzá. Érdemes kipróbálni, mert leírni is alig lehet, milyen izgalmas élmény keletkezik egy jó minőségű feketével felöntött, jéggel teli, tonikos pohárból. A nagy hőségben igazi felvillanyozó és pezsdítő hatást kelt egy házi espresso tonic elkortyolgatása.
 

Espresso tonic recept

Hozzávalók:

  • rengeteg jégkocka,
  • személyenként 1-1 dl hideg tonik,
  • személyenként 1-1 csésze jó minőségű, espresso kávé,
  • tálaláshoz lime vagy citrom szeletek.

Elkészítés:

  1. Töltsd szinte tele a poharat jégkockákkal.
  2. Önts rá kb. 1 dl hideg tonicot.
  3. Befejezésként óvatosan csurgasd hozzá a lefőzött espressot (melegen és hidegen is oké, talán hidegen még szebbek a rétegek), és tálald lime vagy citrom szeletekkel.

Espresso tonic képek

Ha tetszett a fenti Espresso tonic recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló ital recepteket is: Kurkumás gyömbérshot recept, Forró csokoládé pillecukorral recept, Házi gyömbéres, citromos üdítő recept.

További receptötletek a hozzávalókból: kávé, tonik. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: gyorsan elkészíthető, ital, könnyen elkészíthető.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Espresso tonic recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató