Ismét tésztás recept következik, de a főszerepben most maga a szósz tetszeleg. Egy kb. 5 perces előkészületet szintén 5 perces főzési eljárás követ, így garantáltan gyorsan az asztalra varázsolható ez a lélek és pocak melengető vacsora. A recept egyszerű: szerezz be egy jófajta házi kolbászt, vágj félbe koktélparadicsomokat, szeletelj fokhagymát és használj friss bazsalikomot, az olasz-magyar fúzió pedig a serpenyőben magától bekövetkezik, amikor ezeket a finomságokat összeereszted egymással...
Kolbászos, paradicsomos tészta recept
Hozzávalók kb. 2-3 személyre:
- pár ek. olívaolaj
- 3 duci gerezd fokhagyma felszeletelve
- kb. 1/3 rúd jó fajta békési füstölt kolbász karikázva
- 20-30 dkg koktélparadicsom
- egy maréknyi friss bazsalikom levél
- 1 csipet só
- 200 gr teljes kiőrlésű masni (vagy másfajta) tészta
- víz, só a tésztafőzéshez
- parmezán sajt a tálaláshoz
Elkészítés:
- Az elkészítése tényleg pofonegyszerű: pár csepp olívaolajon néhány pillanat alatt megpirítjuk a fokhagyma szeleteket, amíg finom fokhagyma illat nem lesz, rádobjuk a kolbász karikákat (én hazai, csípős békési kolbászt használtam), 1-2 percig hagyjuk, amíg enged magából egy kis piros zsírt a kolbász, és hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsom darabokat.
- Ismét 1-2 perces várakozás, keverés és tádám, kész is volnánk.
- Tálalás előtt hozzáadjuk az apróra tépkedett bazsalikom leveleket, megszórjuk parmezán sajttal és élvezzük ezt a mennyien füstös, édeskés, sós, csípős, magyarosan mediterrán ízvilágot.