Kislány koromban az egyik kedvenc táblás csokim volt a Boci sárgabarackos kekszes csokoládéja. A sárgabarack dzsem monoton kevergetése során az jutott eszembe, hogy milyen jó lenne a csoki mintájára fagyit, vagy valamilyen édességet készíteni. Aszalt barack helyett most friss sárgabarackkal próbáltam egy pohárba belecsempészni a hasonló ízvilágot, ami mellesleg egy egészséges és gusztusos finomságot eredményezett.
Sárgabarackos, kekszes pohárdesszert recept
Hozzávalók kb. 2 kehelyhez:
- egy nagy maréknyi sárgabarack kimagozva,
- 3 púpos evőkanál natúr joghurt,
- 1 tábla étcsokoládé megolvasztva,
- 6 db zabfalatok keksz,
- 1 kis marék zabpehely,
- néhány szelet sárgabarack és mandula díszítésképpen
Elkészítés:
- Az elkészítése nagyon gyorsan megy, csak hagy némi mosogatnivalót maga után. Elsőként olvasszuk meg a csokit, majd turmixoljuk össze a gyümölcsöt a joghurttal.
- Aprítógéppel daráljuk le a kekszet és keverjük össze a zabpehellyel.
- Ezt követően pedig kezdődhet a kreatív művészkedés: egy kis kekszes zabpehely, egy kis barackos joghurt, csokoládé és így tovább, a tetején pedig barackos réteg némi gyümölccsel és mandulával megkoronázva.