Ezt a hatalmas, harapnivaló paccheri tésztát még az első olaszországi utam során szereztem be. Ez a mini út csak olaj volt a tűzre, valahogy az az érzésem, hogy Olaszországgal nem lehet betelni: szuper lenne bejárni az összes tartományát, megkóstolni az igazi olasz konyha remekeit és tradicionális finomságokat tanulni az olasz háziasszonyoktól...Eredetileg ricottás, fokhagymás szószt szerettem volna készíteni a paccherihez, de mivel sajnos ricottát nem lehet minden utcasarkon kapni, ezért elkanyarodtam a jól bevált paradicsomhoz.
Tejszínes, paradicsomos paccheri recept
Hozzávalók kb. 2-3 személyre:
- 1 db hámozott paradicsom konzerv,
- 6-7 gerezd fokhagyma,
- oregánó,
- bazsalikom,
- só, bors,
- 1 dl tejszín,
- kevés olívaolaj,
- kb. 25 dkg paccheri tészta.
Elkészítés:
- Pár csepp olajban enyhén megpirítjuk a felkarikázott fokhagymákat, hozzáadjuk a botmixerrel előzetesen pürésített paradicsomot, és alaposan felforraljuk, átrottyantjuk.
- Fűszerezzük friss bazsalikom és oregánó levelekkel, sóval, borssal.
- Hozzáadjuk a főzőtejszínt, még egyszer felforraljuk és végül beleforgatjuk a megfőtt paccheri tésztát némi főzővíz kíséretében. Parmezánnal tálaljuk.