Tepsis lazac fehérborral és citrommal

Nemcsak az ízéért, hanem a lazac színéért is rajongok

Tepsis lazac recept

Isteni, egészséges, pikk-pakk elkészülő, akár ünnepi fogásnak illő ebéd vagy vacsora a tepsis lazac, melyet saját ízlésünk szerint fűszerezhetünk és variálhatunk. A mai fogásnál fehérboros, citromos, tárkonyos ízvilágot társítottam édesburgonya pürével.

Tepsis lazac recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet lazacfilé
  • fél citrom frissen facsart leve
  • kb. 1 dl száraz fehér bor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, színes bors frissen őrölve
  • vaj
  • tárkony

Elkészítés:

  1. A halat besózzuk, a citromlevet a borral, reszelt fokhagymával összekeverjük, pár órára bepácoljuk ebbe a szószba a szeleteket.
  2. Majd vajjal alaposan kikent tepsire tesszük a lazacot, leöntjük a páclével, a tetejét bekenjük vajjal, megszórjuk színes borssal, tárkonnyal és alufólia alatt sütjük kb. 20 percig, majd további 10-15 percig fólia nélkül megpirítjuk a tetejét.
  3. Köretként most édesburgonya pürét készítettem, ami remekül passzolt a citromos lazachoz.

Tepsis lazac fehérborral és citrommal képek

Ha tetszett a fenti Tepsis lazac recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló halétel recepteket is: Egészben sült, zöldfűszeres pisztráng mandulaforgáccsal recept, Lime-os, kókusztejes lazac recept, Zöldfűszeres burgonyakéregben sült lazac recept.

További receptötletek a hozzávalókból: citrom, fehér bor, fokhagyma, lazac. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, halétel, karácsonyi, könnyen elkészíthető.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

3 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 4

Tepsis lazac recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Bébispenótos, lazacos quiche recept
halétel

Bébispenótos, lazacos quiche

A franciák pitéjét a végtelenségig variálhatjuk

Harcsapaprikás túrós csuszával recept
halétel

Harcsapaprikás tepsis túrós csuszával

Fantasztikusan finom fogás a magyar konyha ízeivel

Porchetta recept
töltött hús

Porchetta

Minden idők legpazarabb göngyölt húsa

Lazacos, paradicsomos tészta recept
tészta

Lazacos, paradicsomos tészta

Halas pasta héjában sült, extra aromás fokhagymával

Mandulás, zabpelyhes bundában sült amur recept
halétel

Mandulás bundában sült amur

Fantasztikusan fehér, ízletes húsú hazai halból készült fogás

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató