Isteni, egészséges, pikk-pakk elkészülő, akár ünnepi fogásnak illő ebéd vagy vacsora a tepsis lazac, melyet saját ízlésünk szerint fűszerezhetünk és variálhatunk. A mai fogásnál fehérboros, citromos, tárkonyos ízvilágot társítottam édesburgonya pürével.
Tepsis lazac recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szelet lazacfilé
- fél citrom frissen facsart leve
- kb. 1 dl száraz fehér bor
- 2 gerezd fokhagyma
- só, színes bors frissen őrölve
- vaj
- tárkony
Elkészítés:
- A halat besózzuk, a citromlevet a borral, reszelt fokhagymával összekeverjük, pár órára bepácoljuk ebbe a szószba a szeleteket.
- Majd vajjal alaposan kikent tepsire tesszük a lazacot, leöntjük a páclével, a tetejét bekenjük vajjal, megszórjuk színes borssal, tárkonnyal és alufólia alatt sütjük kb. 20 percig, majd további 10-15 percig fólia nélkül megpirítjuk a tetejét.
- Köretként most édesburgonya pürét készítettem, ami remekül passzolt a citromos lazachoz.