Egy kis pirítóst, vagy hamlett szeletet megkenve pillanatok alatt az asztalra varázsolhatjuk a reggelit vagy a vacsorát a tonhalkrém tormás változatával. A friss halféléket nagyon szeretem, pici koromtól kezdve sok finom halat kóstoltam meg köszönhetően a horgász apukámnak, viszont a konzervekért annyira sosem rajongtam, leszámítva a natúr lében pihenő tonhalat. Az elmúlt hetekben kísérletezgettem a tonhal krémmé alakításán, ízesítésén és végül ez az összeállítás nyerte el leginkább a tetszésemet.
Tormás tonhalkrém recept
A tormás tonhalkrém hozzávalói:
- 2 db konzerv tonhal,
- 1 tk. torma,
- 1 tk. majonéz,
- 1-2 csepp friss citrom,
- só, bors,
- enyhén olvasztott vaj (kb. 3-4 tk.)
- 1 kis gerezd reszelt fokhagyma.
Elkészítés:
A hozzávalókat egy botmixer segítségével elkeverjük szinte püré állagúra, és már kész is vagyunk: gyors és egészséges, aminél több nem nagyon kellhet egy finom vacsorához.