Reggeli kávézás a lelket is melengető novemberi napfényben, hétköznap délelőtti őszi séta az erdőben, majd örömfőzés a csodás toszkán tészta gitárral pont úgy, ahogy azt elgondoltam... Apró örömök az őszi szabadság első napján.
Kapros, lazacos tészta recept
Hozzávalók kb. 4 személyre:
- 25 dkg lazacfilé
- 1 marék friss kapor
- 2 tk. magos dijoni mustár
- 2,5 dl tejszín
- kb. 1 dl fehér bor
- 1 gerezd fokhagyma
- olívaolaj és vaj keveréke
- 1 csokor zöldhagyma
- só, bors
- parmezán sajt
Elkészítés:
- A kevés vaj és olívaolaj keverékén megsütjük a besózott lazac midkét oldalát, majd félretesszük és a visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a felkarikázott újhagymát, ráreszeljük a fokhagymát.
- Felöntjük fehér borral, picit felfőzzük, hozzáadjuk a kis darabokra szaggatott lazacot, mustárt, tejszínt.
- Felforraljuk és az utolsó pillanatban megszórjuk a friss kaporral.
- A "félkeményre" (al dente) főzött friss tésztát összeforgatjuk ezzel a mennyei szósszal, megszórjuk parmezánsajttal és citromszelettel tálaljuk.