2020. április 2., csütörtök

Medvehagymás-tejszínes masnitészta koktélparadicsommal és parmezán sajttal

Nincs is fantasztikusabb annál, mint a hideg tél után szembesülni a friss, illatos kerti zöldségekkel és a szánkban érezni a nagybetűs tavaszt. Ezt az életérzést adta nekem ez a nagyon könnyed, szuper színes, illatos medvehagymás masni tészta. A tészta mellett csak 4 alapanyag felhasználásával egy végtelenül szeretnivaló, tavaszi ebédet főzhetünk gyakorlatilag pillanatok leforgása alatt.




Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 marék koktélparadicsom
  • 2 dl főzőtejszín
  • kb. 20 dkg parmezán sajt
  • pici olívaolaj
  • 25 dkg masnitészta
  • chilis-fokhagymás olívaolaj tálaláshoz

Megfőzzük a tésztát sós vízben és amíg megfő a tészta, előkészítjük a szószt. Pár csepp olívaolajon 1-2 perc alatt körbepirítjuk gerezdekre vágott paradicsomdarabokat, rádobjuk a szeletelt medvehagymát, felöntjük tejszínnel, rádobjuk a reszelt sajt felét, megkeverjük, egyet rottyan a tejszín és máris jöhet hozzá a tészta, ha már al dente (majdnem megfőtt, de még rugalmas állagú). Összedolgozzuk és azonnal tálaljuk egy kis plusz sajttal, medvehagymával és olívaolajjal megcsurgatva.


Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció