Ezt a helyes, felhő formájú zöldséget valljuk be, hogy sokan méltánytalanul elhanyagoljuk a főzőcskézések alkalmával, hiába sokoldalú és hiperegészséges. Rózsáira bontása helyett ezúttal próbáljuk ki zöldségsteakként, Keletre kalandozva a fűszerezésével. Egészen új karfiolélménnyel fog megismertetni bennünket.
Currys karfiol steak recept
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 fej közepes méretű karfiol,
- 2 dl kókusztej,
- 1-1 tk. őrölt kurkuma, római kömény, koriander, fokhagyma,
- só, bors,
- pár ek. olívaolaj.
Elkészítés:
- A karfiolt alaposan megmossuk, kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk.
- Szilikonos sütőpapírral borított tepsit meglocsolunk egy kis olívaolajjal, erre tesszük a karfiol szeleteket. A fűszerekből és kókusztejből készült pasztával gazdagon megkenegetjük.
- 180 fokon sütjük kb. 20-30 percig, félidőben egyszer megfordítva. Az utolsó 5 percben érdemes grill fokozatra kapcsolni.
Fantasztikusan passzol hozzá a badacsonyi borvidék dűlőszelektált, elegáns rajnai rizlingje, a Villa Sandahl pincészet Crystal cut bora.