A fűszerek, minőségi alapanyagok és persze az a csipetnyi szeretet, amit belefőzünk az ételbe, az adja meg az igazi aromáját, azt a pluszt, amiért szeretjük, és amitől a lelkünk is mosolyog. Emiatt is neveztem el Ízzel-lélekkelnek a gasztroblogomat sok-sok évvel ezelőtt. A legdrágább fűszer, a sáfrány tőlem biztosan elnyerné a fűszerek királynője címet elképesztően kifinomult, elegáns íze és vakítóan aranysárga színe miatt. A belőle készült gnocchi vagy másfajta tésztaszósz 10 perc alatt elkészül, cserébe semmihez sem hasonlítható ízeket, aromákat és csodálatos színeket kapunk. Ha egy különleges gnocchival kápráztatnál el valakit, ez a szicíliai ihletésű recept telitalálat lesz.
Sáfrányos, rukkolás gnocchi recept
Hozzávalók:
- egy adag friss gnocchi (alaprecept itt),
- 5 dkg vaj,
- 1 db sonkahagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- kb. 1 dl fehérbor,
- 1 kis zacskó valódi sáfrány,
- só, bors,
- 5 dkg parmezán sajt,
- 2 dl főzőtejszín,
- 2 marék friss rukkola.
Elkészítés:
- Megolvasztjuk a vajat, megdinszteljük rajta a sonkahagymát, rádobjuk néhány pillanatra az aprított fokhagymát és felöntjük a fehérborral.
- Pár perc rotyogás után hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a sáfrányt. Parmezánt reszelünk bele, és aprított rukkolát teszünk bele.
- A megfőtt gnocchit átforgatjuk a fantasztikus szósszal, parmezánnal és friss rukkolával meghintve tálaljuk.