2010. március 24., szerda

Színes sült hal a tavasz örömére

A mai vacsora az egészség, a kevés bíbelődés, és a gyorsaság jegyében készült. Semmilyen különleges hozzávalót nem használtam, csupán halfilét, zöldségeket és sajtot. Az eredmény pedig egy nagyon ízletes és egészséges finomság lett. Bátran ajánlom azoknak, akik gyorsan, könnyen, valami nagyon fitt és ízletes ételre vágynak. Nem utolsó sorban pedig nagyon gusztusosan néz ki a zöldségek sokszínűségéből kifolyólag: csupa vidámság, hiszen a tavaszt is végre a körünkben üdvözölhetjük! :)

 Hozzávalók:
  • halfilé,
  • paradicsom,
  • lilahagyma,
  • gouda sajt,
  • vaj,
  • fűszerek: só, cayenne bors, fokhagymapor, bazsalikom,
  • jégsaláta,
  • paradicsom,
  • retek,
  • zöld hagyma,
  • kaliforniai paprika,
  • bazsalikomos olívaolaj,
  • balzsamecet.
Elkészítése:

A halfiléket ízlés szerint megszórjuk fűszerekkel, majd kevés vajon néhány perc alatt pirosra sütjük mindkét oldalát. Ezt követően egy kivajazott tepsibe tesszük a halszeleteket, melyekre néhány lilahagyma és paradicsom karikát halmozunk, a tetejét pedig vékony szelet sajttal borítjuk. Előmelegített sütőben 10-20 percig sütjük, amíg a sajt szépen rá nem olvad a halra és a zöldségekre. Köretként egy könnyed, gyors salátát készítettem a felsorolt zöldségekből, melyeket apró kockára vágtam és egy kis olívaolaj és ecet, no meg némi fűszer kíséretében összekevertem őket. Így, ha jól belegondolok a vacsora elkészítése csupán egy bő félórámba telt, persze a mosogatást nem számítottam hozzá... :)

Receptajánló: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció