Tárkonyos pulykaragu leves spárgával

Laktató leves fehér borral bolondítva

Tárkonyos pulykaragu leves spárgával recept

Szerencsére a jó időnek köszönhetően egyre több friss, piaci zöldségből főzhetünk jobbnál-jobb és egészségesebb finomságokat. Olyan jó érzés, amikor már nem csak a fóliás és egyéb mesterséges úton érlelt zöldségekből, gyümölcsökből ügyeskedhetünk, hanem a friss, ízzel teli darabokból. Ennek örömére fehér spárgából vásároltam, és ebből főztem tárkonyos pulykaragu levest egy kis fehér borral megbolondítva. 

Tárkonyos pulykaragu leves recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg pulykamellfilé,
  • 20 dkg fehér spárga,
  • 10-15 dkg vegyes zöldség (sárga és fehér répa, kukorica, borsó),
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 dl főzőtejszín,
  • pici száraz fehér bor (1-2 löttyintésnyi),
  • pici olívaolaj,
  • kb. 1,5 l víz,
  • tárkony, 
  • só, fehér bors,
  • 1 csepp mustár.

Tárkonyos pulykaragu leves elkészítése:

  1. Megmossuk, megtisztítjuk a pulykamellfilét és apró kockákra vágjuk, majd kevés olívaolajban picit pirítjuk és kb. fél óráig fedő alatt pároljuk. Közben ügyeljünk a folyamatos víz utánpótlásra, hogy legyen miben párolódnia a húsnak.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított, megpucolt spárgát karikákra vágva, és a többi aprított zöldséget. Kevés vizet hozzáadva pároljuk őket együtt néhány percig, majd felöntjük 1-1,5 l vízzel és nagy lángon felforraljuk, szórunk bele egy kis tárkonyt, és sót.
  3. Lassú tűzön tovább főzzük a levest még kb. egy órán keresztül. Ezt követően ellenőrizzük a hús puhaságát és a leves ízét és, ha rendben találjuk elkezdhetjük a komolyabb ízesítést: egy kis tejszínt hozzákeverünk, tárkonnyal, borssal, reszelt fokhagymával, 1-2 löttyintésnyi fehér borral, pici (kb. 1 tk.) mustárral fűszerezzük. Ismét forralunk rajta egyet és már kész is a finom ragulevesünk.

Tárkonyos pulykaragu leves spárgával képek

Ha tetszett a fenti Tárkonyos pulykaragu leves spárgával recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló leves recepteket is: Petrezselymes húsgombóc leves recept, Gazpacho recept, Kukoricás chowder leves recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fehér bor, főzőtejszín, kukorica, pulyka, sárgarépa, spárga, zöldborsó. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: egytálétel, húsétel, leves, magyar, ragu, spárgaszezon, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

Értékeld a receptet!

Tárkonyos pulykaragu leves spárgával recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató