2011. február 10., csütörtök

Rumos-illatos sütemény


A rumos-illatos süti egészen hasonló a püspök- vagy gyümölcskenyérhez avval a különbséggel, hogy ebben nincsenek kandírozott, aszalt gyümölcsök, helyette viszont narancshéj, citromhéj és fél deci rum teszi finom illatossá ezt az édes kenyeret. Az öt órai tea vagy kávé mellé kitűnő kísérő lehet. Természetesen a csokikedvelők variálhatják kedvükre ezt a receptet is: finom lehet leöntve étcsokoládéval, esetleg fehér csoki darabokkal a belsejében...
Rumos-illatos sütemény

A rumos-illatos sütemény hozzávalói egy püspök kenyér formába:

  • 18 dkg vaj, vagy margarin (én vegyesen tettem, mert nem volt elég vajam),
  • 20 dkg cukor,
  • 1 tasak vaníliacukor,
  • 5 tojás,
  • 32 dkg liszt,
  • 1 tasak sütőpor,
  • 1 citrom reszelt héja és néhány csepp a facsart levéből,
  • 1 narancs reszelt hája és néhány csepp a facsart levéből,
  • fél dl rum.
A vajat vagy margarint a cukorral és tojásokkal turmix gép segítségével habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet a sütőporral, a végén belereszeljük a gyümölcsöket, illetve csavarunk a levükből egy kicsit a tésztába, majd a rummal elkeverjük. Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába öntjük és előmelegített, forró sütőbe toljuk, alacsony fokozaton sütjük tűpróbáig. (Nekem egy egyszerű gáz sütőm van és abban a legkisebb fokozaton bizony 1 óra kellett neki, hogy mindenhol át legyen sülve, 40 perc elteltével a közepe még egészen folyós volt...)
Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció