2012. március 22., csütörtök

Tavaszköszöntő meggyes-gesztenyés muffin tejcsokoládéval

Meggy, gesztenye, mennyei tejcsoki mikulások, rum... és tovább nem ragozom, miből is áll a legfrissebb "túlélő" készletünk. Gyorsan elkészül és a gesztenyének, réteslisztnek, gyümölcsnek köszönhetően szuper omlós, puha, könnyed állagú lesz még 2 nap elteltével is.


Hozzávalók 20 pufi muffinhoz:
  • 1 tojás,
  • kb. 16-17 dkg cukor,
  • 2 cs. vaníliacukor,
  • 1 cs. gesztenyemassza,
  • 2 dl tej,
  • kevesebb mint 1 dl olaj,
  • 25 dkg liszt (vegyesen használtam réteslisztet finomliszttel),
  • 1 cs. sütőpor,
  • 1 üveg meggybefőtt, vagy friss meggy,
  • 3 csoki mikulás (180 g tej- vagy étcsokoládé),
  • pár csepp rum.
A tojást a cukorral alaposan összekeverjük turmixgéppel, majd hozzáöntjük a villával áttört gesztenyemasszát, amit előzetesen a tejjel és olajjal jól eldolgoztunk, lisztet, sütőport, 20 szem meggy kivételével az összes meggyet, összetört csokit és néhány csepp rumot. Jól összedolgozzuk, és a papírkapszlikkal bélelt muffin formába adagoljuk. Szeretem a pufi muffinokat, ezért kb. 2 nagy evőkanálnyi adagot szoktam a formába halmozni. Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon tűpróbáig.

                                                                     Receptajánló:

5 megjegyzés:

Dórci írta...

Csokimikulás márciusban? A decemberi sütiben pedig csokinyuszik lesznek? De amúgy fini lehet, megkóstolnám :P

Nóra írta...

Egyszerű és nagyszerű. Ritkán felel meg nálam egy muffin recept, de ez nagyon bejövős, fincsi:) Köszi

Márti írta...

Köszi Nóra, ez igazán hízelgő. :) Örülök, hogy elnyerte a tetszésed.

Borbély Anita írta...

Kipróbáltam, finom volt, köszönöm! :)

Márti írta...

Kedves Anita!
Köszi a visszajelzést, nagyon örülök, hogy bevált Neked is!! :)

Megjegyzés küldése

Szponzoráció