2012. november 23., péntek

Töltött paradicsom mozzarella koronával

Íme az emlegetett újabb töltött zöldség, nevezetesen a töltött paradicsom amolyan ízzel-lélekkel módon kölessel készítve, füstölt pulykamellsonkával töltve és mozzarellával megkoronázva. Gyors és egészséges vacsora vagy ebéd lehet belőle.

Hozzávalók:

  • 6 db nagyobb méretű, keményebb húsú paradicsom,
  • 1 cs. újhagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • kevés olívaolaj,
  • 1 marék köles,
  • 1,5 maroknyi víz :), vagyis másfélszer annyi víz, mint köles,
  • bazsalikom,
  • só, bors,
  • 10 dkg füstölt, főtt pulykamell sonka,
  • 1 zacskó mozzarella sajt.
A töltött paradicsom elkészítése:
A töltött paprikával szemben ez egy kicsit gyorsabban elkészül, ugyanis a belső tartalom, jelesül a köles pikk-pakk megfő. Elsőként a felkarikázott hagymát kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a megmosott kölest és pár pillanat után felöntjük másfélszeres vízzel. Gyakran megkeverjük, fűszerezzük és puhára főzzük közepes hőfokon. Amíg a köles megfő, előkészítjük a paradicsomokat: vágjuk le magasan a sapkájukat és kés ill. kis kanál segítségével szedjük ki a belsejüket. Friss bazsalikom levelek kíséretében turmixoljuk le (aprítóval daráljuk pépesre) és adjuk hozzá a megfőtt köleshez, reszeljük bele a fokhagyma gerezdeket, tegyük bele a kockákra vágott pulykamellet és keverjük össze a tölteléket. Az üresen várakozó paradicsomokat töltsük meg a köleses masszánkkal, szeleteljünk mindegyik tetejére mozzarella sajtot és kb. 15-20 perc alatt süssük meg a sütőben kb. 160-180 fokon. Nagyon finom és könnyű étel a töltött paradicsom, mely nem utolsó sorban egészséges is. Jó étvágyat kívánok!
Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció