2017. május 25., csütörtök

Köleskörözött

A magas rosttartalmú, egészséges és gluténmentes gabona, a köles ezerféleképpen elkészíthető. Szendvicskrémként még sosem jutott eszembe mindaddig, amíg meg nem láttam a kolléganőmnél a gastroyalos dobozt, rajta a köleskörözött  felirattal. Végülis tényleg hasonló állaga van a főtt kölesnek, mint a túrónak... Belemászott a gondolataimba ez az  ötlet, így gyorsan ki kellett próbálnom. :)



Hozzávalók:

  • fél bögre köles
  • vaj/olívaolaj
  • 1 bögre víz
  • só, bors
  • egy gerezd fokhagyma
  • 3 szál zöldhagyma
  • pár evőkanál tejföl (elhagyható)
  • 1-2 csapott ek. őrölt piros paprika és ízlés szerint csípős paprika
  • friss petrezselyem

Az átmosott kölest megpirítjuk kevés zsiradékon, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, és jól megfőzzük (az sem baj, ha kicsit szétfő), ízesítjük sóval, borssal. Még melegen hozzáadjuk a karikázott hagymát, reszelt fokhagymát, friss petrezselymet. Ha szeretnénk kicsit krémesíteni rajta, adjunk hozzá kevés tejfölt, miután kihűlt a köles, de ezt a lépés ki is hagyhatjuk. Kenjünk meg egy finom dnk kenyér szeletet gazdagon és élvezzük a köleskörözött csodás ízeit. :) Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció