Tárkonyos pulykaragu leves spárgával

Laktató leves fehér borral bolondítva

Tárkonyos pulykaragu leves spárgával recept

Szerencsére a jó időnek köszönhetően egyre több friss, piaci zöldségből főzhetünk jobbnál-jobb és egészségesebb finomságokat. Olyan jó érzés, amikor már nem csak a fóliás és egyéb mesterséges úton érlelt zöldségekből, gyümölcsökből ügyeskedhetünk, hanem a friss, ízzel teli darabokból. Ennek örömére fehér spárgából vásároltam, és ebből főztem tárkonyos pulykaragu levest egy kis fehér borral megbolondítva. 

Tárkonyos pulykaragu leves recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg pulykamellfilé,
  • 20 dkg fehér spárga,
  • 10-15 dkg vegyes zöldség (sárga és fehér répa, kukorica, borsó),
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 dl főzőtejszín,
  • pici száraz fehér bor (1-2 löttyintésnyi),
  • pici olívaolaj,
  • kb. 1,5 l víz,
  • tárkony, 
  • só, fehér bors,
  • 1 csepp mustár.

Tárkonyos pulykaragu leves elkészítése:

  1. Megmossuk, megtisztítjuk a pulykamellfilét és apró kockákra vágjuk, majd kevés olívaolajban picit pirítjuk és kb. fél óráig fedő alatt pároljuk. Közben ügyeljünk a folyamatos víz utánpótlásra, hogy legyen miben párolódnia a húsnak.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított, megpucolt spárgát karikákra vágva, és a többi aprított zöldséget. Kevés vizet hozzáadva pároljuk őket együtt néhány percig, majd felöntjük 1-1,5 l vízzel és nagy lángon felforraljuk, szórunk bele egy kis tárkonyt, és sót.
  3. Lassú tűzön tovább főzzük a levest még kb. egy órán keresztül. Ezt követően ellenőrizzük a hús puhaságát és a leves ízét és, ha rendben találjuk elkezdhetjük a komolyabb ízesítést: egy kis tejszínt hozzákeverünk, tárkonnyal, borssal, reszelt fokhagymával, 1-2 löttyintésnyi fehér borral, pici (kb. 1 tk.) mustárral fűszerezzük. Ismét forralunk rajta egyet és már kész is a finom ragulevesünk.

Tárkonyos pulykaragu leves spárgával képek

Ha tetszett a fenti Tárkonyos pulykaragu leves spárgával recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló leves recepteket is: Petrezselymes húsgombóc leves recept, Gazpacho recept, Kukoricás chowder leves recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fehér bor, főzőtejszín, kukorica, pulyka, sárgarépa, spárga, zöldborsó. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: egytálétel, húsétel, leves, magyar, ragu, spárgaszezon, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

Értékeld a receptet!

Tárkonyos pulykaragu leves spárgával recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Fehérboros, csirkés pite recept
ragu

Fehérboros, csirkés pite

Ünnepi főétel ötlet leveles tésztából

Olasz húsgombócos paradicsomleves recept
leves

Olasz húsgombócos paradicsomleves

Ha egy igazán szívmelengető levesre vágysz

Répás, édesburgonyapürés marharagu recept
rakott

Répás, édesburgonyapürés marharagu

Pásztorpite narancssárga zöldségpüré köntösben

Zöld spárgás, citromos tészta recept
tészta

Zöld spárgás, citromos tészta

A dübörgő spárgaszezon közepén avattam fel a legújabb konyhai szerzeményem

Kesudiós édes-savanyú csirke recept
ázsiai

Kesudiós édes-savanyú csirke

Szívesen nassolod a kesudiót és szereted az ázsiai konyhát?

Mexikói chilis bab recept
ragu

Mexikói chilis bab

Chili con carne, ahogy én készítem

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató