Egyszerű és nagyszerű vacsoraötlet, és nem utolsó sorban kevés időigényű, ami a vacsorák elkészítésekor egy igen fontos szempont lehet. Ha egy kis könnyű és egészséges ennivalóra vágyunk, ráadásul a hallal is jó barátságban vagyunk, akkor ezzel nem tévedhetünk nagyot.
Sült fokhagymás pangasius halfilé recept
Hozzávalók 4 személyre:
- kb. 4 pangasius halfilé szelet,
- só, bors, fokhagymagranulátum, pikáns fűszerek (paprika, chili, majoranna, oregánó, stb.),
- vaj, vagy olívaolaj,
- salátához: 1 fej jégsaláta, fél doboz kukorica, 2 db piros húsú kaliforniai paprika, fél, vagy akár egy pohár joghurt, 2 gerezd fokhagyma, só, bors
Elkészítés:
- A halfiléket sóval, borssal, fokhagymaporral, bolondításképp egy kis chilivel, oregánóval és piros paprikával ízesíthetjük, és persze ízlés szerint bármilyen más finom fűszerrel is.
- Amíg áll egy kevés időt a hal a fűszerekben, addig elkészítjük a könnyű és egészséges salátánkat köret gyanánt: egy fej jégsalátát aprítunk fel, 1-2 db piros húsú (persze úgy még szebben mutatna, ha az egyik piros, a másik sárga húsú) kaliforniai paprika kíséretében, fél konzervnyi kukoricával és fél pohárnyi joghurttal keverjük el a hozzávalókat, ízesítésként pedig sóval, borssal, és frissen reszelt fokhagymával fűszerezzük.
- Amíg a saláta ízei összeérnek néhány perc alatt, kevés olívaolajban ropogósra sütjük a pangasius halfilé mindkét oldalát.