2010. június 10., csütörtök

Sajtkrémes töltött cukkini zöldhagymával

Tudom nem teljesen normális dolog 35 fokos konyhában sütőt bekapcsolni és töltött cukkinit sütni benne, de, ha egyszer annyira megkívántam. Inkább szaunázom a lakásban... Most egy leegyszerűsített töltött cukkinit készítettem darált húsos ragu és rizs nélkül. Azért nem akartam túlzásba vinni a hőtermelést az amúgy is forró konyhában, így egy sonkás-zöldhagymás-sajtkrémes töltelékkel terheltem a cukkini hajókat, bár inkább csak csónakoknak mondhatók.

Sajtkrémes töltött cukkini

A sajtkrémes töltött cukkini hozzávalói 2 személyre:
  • 2 db vaskosabb cukkini,
  • 1 cs. zöldhagyma,
  • 120 g csirkemellsonka,
  • 2-3 ek. tejföl,
  • 1 tubus zöldfűszeres, vagy natúr tejszínes sajtkrém,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • bazsalikom levél,
  • pici csípős paprika ízlés szerint,
  • vaj a tál kikenéséhez.
A töltött cukkini elkészítése:

Nagyon egyszerűen és gyorsan el lehet végezni az előkészületeket: meghámozzuk és kettévágjuk a cukkiniket, egy kis kanállal kikaparjuk a belsejét, és ehhez a belsőhöz hozzáadjuk a karikákra vágott zöldhagymát, kockákra aprított sonkát, reszelt fokhagymát, tejfölt, sajtkrémet és egy kis fűszert. Alaposan elkeverjük, majd beletöltjük a cukkinicsónakokba. Kivajazott tálba tesszük és már mehet is a sütőbe (magas hőfokozaton). Kb. 45 perc szükséges ahhoz, hogy finoman átsüljön az egész: az első fél órában alufólia alatt, majd utána fólia nélkül. Aki turbózná még, az nyugodtan megszórhatja sajttal a tetejét, biztosan nagyon guszta és finom úgy. Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció