2010. július 31., szombat

Spontán pác grillezett csirkecombokhoz

Az esti grillezéshez spontán pácot készítettem, miszerint minden kezembe akadó, de azért még egymáshoz passzoló fűszert és hozzávalót eresztettem össze egy tálkában a harmonikus ízhatás érdekében. Kísérletező kedvemben valami újat, de mégsem túl kacifántos és esetleg félresikeredő pácot szerettem volna összehozni, amiben egy napig érlelve a combocskákat ropogósra süthettem meg őket a forró grillrácson.

Spontán pácban érlelődött csirkecombok

A spontán grill pác hozzávalói:
  • 140 g sűrített paradicsom,
  • 6 gerezd fokhagyma lereszelve,
  • olívaolaj,
  • kakukkfű,
  • majoranna,
  • oregánó,
  • bors,
  • chili,
  • vörösbor,
  • cukor, hogy ne legyen túl savanykás a páclé a paradicsomtól.
A hozzávalókat ízlés szerinti mennyiségben alaposan összedolgozzuk és a csirkecombokat, vagy bármilyen más húsfélét összekeverjük benne és jól beledörzsöljük a páclével, hogy kellően átjárhassák a fűszerek. Minél tovább érleljük a húsokat a pácban (lefedve a hűtőben), annál finomabb lesz. Úgy is jó, ha reggel indítjuk a pácolási folyamatot és aznap este lesz a grillezés. A sütögetésnél grilltálcán, az első 30 percben alufóliával lefedve sütjük a combokat, hogy ne száradjanak ki. Folyamatosan ellenőrizzük és forgatjuk a rácson a husikat, hogy egyenletesen járja át őket az izzó faszén melege. Jó étvágyat kívánok hozzá!


Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció