2010. szeptember 14., kedd

Bacon-be csavart mozzarella sajt magos salátával

Mint derült égből villámcsapás jött az ötlet, hogy bacon szalonnába kellene becsavarni a sajtrudakat: igazából ott indult a történet, hogy vettem egy pikáns saláta névre hallgató salátás zacskót (ruccolával, jégsalátával, hagymával, stb.), amit mindenképp pirított magvakkal szerettem volna megszórni. Eddig nekem nem nagyon jött össze a sajt grillezés, ezért gondoltam arra, hogyha bacon-be tekerem, akkor nem folyik ki belőle a sajt, nem szárad ki és nem utolsó sorban finom sült hús ízt ad a sajtnak. Így is lett, ezért szívesen osztom meg Veletek ezt az egyszerű receptet.

Bacon-be csavart mozzarella sajt magos salátával


A bacon-be csavart mozzarella sajt hozzávalói:
  • 6 kis mozzarella sajtrúd (kb. 30-40 dkg-os darabból),
  • 6 db húsos bacon szalonna szelet (a túl zsíros részt kis is vághatjuk),
  • olívaolaj,
  • köretnek saláta mix,
  • vegyes magvak: fenyőmag, napraforgómag, tökmag,
  • egy kis citromos olívaolaj a salátához. (Bertolli, pici üveges, nagyon finom ízt ad a salátáknak).
Bacon-be csavart mozzarella sajt
A bacon-be csavart mozzarella sajt elkészítése:

Az elkészítési hadművelet nagyon gyorsan megy. Először a salátához adunk pluszban egy kis póréhagymát, ízesítjük citromos olívaolajjal, jól összekeverjük és hagyjuk érlelődni, amíg megsütjük a sajtot. A vékony bacon szalonna szeletet szorosan rátekerjük a sajtrúdra és néhány csepp olívaolajon piroskásra sütjük. A sajtokból megmaradt olajban 1-2 perc alatt megpirítjuk a magvakat és tálalásnál megszórjuk vele a csavaros sajtot és a salátát. Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

2 megjegyzés:

Ildy írta...

Állati jó!:)

Márti írta...

Te milyen kedves és gyors vagy! :) Köszönöm szépen!

Megjegyzés küldése

Szponzoráció