2010. november 25., csütörtök

Anya tízperces fánkja

Ebben az édesség receptben az a nagyszerű, hogy valóban tíz perc alatt az asztalra varázsolhatunk egy tál olaj és zsírmentes, habkönnyű fánkocskát. Ha rohanunk, de mégis vágyunk valami finom, meleg édességre, akkor érdemes kipróbálni ezt a receptet. Az állaga csöppet sűrűbb, mint az eredeti fánk, de  mégis nagyon puha, könnyed a tésztája.
Tízperces fánk
A tízperces fánk hozzávalói:
Anya tízperces fánkja
  • 1 kis doboz kefir
  • 1 cs. vaníliacukor
  • 2 ek. cukor
  • 1 tojás
  • pici só
  • fél sütőpor
  • 10 púpos ek. liszt
A tízperces fánk összeütése:
Nincs más dolgunk, mint a hozzávalókat a felsorolás sorrendjében beletenni egy edénybe, alaposan összedolgozni és azonnal megsütni forró olajban. A fánkocskákat evőkanállal szaggatjuk a bő, forró olajba és úgy sütjük meg mindkét oldalát. Amikor megsült, érdemes papírtörlőre kiszedni, hogy a maradék olaj is eltűnjön a fánkokról. Tálaláskor kakaós porcukorral, lekvárral, dzsemmel ízesíthetjük. Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

3 megjegyzés:

jidnalelke írta...

Mártikám!

Annyira guszta, hogy ma sütök is,annyira megkívántam!

puszillak

Dió Bisztró írta...

Anyuka tud valamit, imádom a fánkot!

Ki is próbálom:)

Ildy írta...

Klassz! Ügyes vagy, és csók anyunak a receptért!:) Már dobtam is a bookmarkhoz.

Megjegyzés küldése

Szponzoráció