2010. december 11., szombat

Rumpuncsos töltött muffin

Karácsonyi hangulatban készültek el ezek a muffinkák édes meglepetéssel a belsejükben. Helyes, barbi rózsaszín árnyalatú rumpuncspudinggal, narancshéjjal, fahéjjal és rummal ízesítve a tésztát igyekeztem minél inkább belopni a karácsonyi vásárok hangulatát a süteménybe, hogy elkezdhessük a ráhangolódást a közelgő ünnepre. Muffin rajongóknak szeretettel ajánlom akár az ünnepi asztalra.

Rumpuncsos töltött muffin

Hozzávalók 18 db pufi muffinhoz:
  • 50 dkg liszt,
  • 2 kis pohár joghurt,
  • 2 tojás,
  • 1 kis joghurt pohárnyi olaj,
  • 24 dkg cukor,
  • 2 cs. vaníliacukor,
  • 4 tk. sütőpor,
  • 2 ek. kakaópor,
  • 1 tasak rumpuncs, vagy puncs ízű pudingpor,
  • 3, 5 dl tej,
  • 2 tk. fahéj,
  • rum, vagy rumaroma,
  • 1-2 narancs,
  • 18 db muffin papír.
Rumpuncsos muffin
Elsőként főzzük meg a rumpuncs pudingot 3 és fél dl tejjel és kb. 4 ek. cukorral, majd hagyjuk kihűlni.
A muffin tésztájához a cukrot a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a joghurtot, majd fokozatosan az olajat, a végén pedig a lisztet a sütőporral, kakaóval. Ízesítjük fahéjjal, reszelt narancshéjjal, ízlés szerinti mennyiségű rummal és alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat.
A muffin papírokkal kibundázott muffin sütőbe 1-1 púpos evőkanálnyi tésztát teszünk, formálunk benne egy kisebb mélyedést és ebbe teszünk egy-két teáskanál pudingot, a tetejére pedig ismét egy evőkanál tésztát, ami eltakarja a meglepetésünket. Előmelegített sütőben sütjük az intenzív illatok áramlásáig és a tűpróbáig (vigyázzunk, nehogy a pudingba nyomjuk).

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció