2013. január 6., vasárnap

Baconbe csavart aszalt szilva

Roppant egyszerű, gyors és mégis különleges ízvilágú vendégváró finomság a baconbatyus aszalt szilva. Akár meleg előételként, akár egy hidegtálon kínáljuk, biztosan nagy sikert aratunk vele.
Hozzávalók:
  • 20 dkg aszalt szilva,
  • 2 csomag bacon, vagy pl. fekete erdői sonka,
  • camembert sajt apróra szeletelve.
Az elkészítés végtelenül egyszerű: a bacon csíkba (ha nagyon hosszú a csík, akkor akár kétfelé is vághatjuk) beletekerjük a szilvát egy picit szelet sajttal a közepén. Egy fogpiszkálóval célszerű átszúrni, így egyrészt jobban rögzíthetjük a tekercset, másrészt tálaláskor is praktikusabb, igazi "falatka" válik belőle. Előmelegített sütőben sütjük 200 fokon, amíg meg nem pirul a bacon. Egyszer kivesszük, megfordítjuk a csomagokat, és a másik oldalukat is pirosra sütjük.

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció