Mindössze három alapanyagból álló, vegán, laktóz- és gluténmentes édesség a szőlős chia puding, amely könnyedén beilleszthető egy diétás, egészségtudatos étrendbe is. Mind a chia maggal, mind a friss szőlővel nagyon jót teszünk a szervezetünknek. A chia mag rendkívül gazdag omega-3-ban, rostokban, magnéziumban, foszforban, cinkben, káliumban és B-vitaminokban, ahogy a szőlőben is rengeteg fontos vitamint és ásványi anyagot találunk meg, mint pl. C-vitamin, folsav és vas.
Szőlős chia puding recept
Hozzávalók 2 fő részére:
- kb. 50 dkg rozé szőlő fürt,
- 7 ek. chia mag,
- 2 dl mandulatej.
Elkészítés:
- A mandulatejhez adunk 4 ek. chia magot, elkeverjük, és pár órára hűtőbe tesszük.
- A szőlőfürt nagy részéről leválasztjuk a szemeket, elfelezve kiszedjük a magokat, és leturmixoljuk, majd átszűrjük. Kb. 1,5 dl szőlőlé keletkezik így, ehhez adunk 3 ek. chia magot, és összekeverve, szintén félretesszük a hűtőbe pár órára.
- Ha pihentek a chia magos krémek, kvázi pudingként kerülnek elő a hűtőből a chia mag zselésítő tulajdonságának köszönhetően.
- Így már csak az összeállítás maradt hátra: felváltva rétegezzük egy kis üvegpohárba a mandulatejes és szőlős chia pudingot, majd a tetejét a meghagyott szőlőszemekkel dekoráljuk.