2010. február 13., szombat

Csokoládés-müzlis püspökkenyér

Az eredeti püspökkenyeret sokféle kandírozott gyümölcs hozzáadásával készítik, viszont ez alkalommal inkább egy csupa-csokis süteményre vágytam, ezért módosítottam egy picit az eredeti recepten, ami végül nem is lett olyan szörnyű.

Hozzávalók (egy formába való):
  • 10 dkg porcukor,
  • 1 csomag vaníliacukor,
  • 12,5 dkg margarin,
  • 2 tojás,
  • 25 dkg liszt,
  • 1  csomag sütőpor,
  • 1 csipet só,
  • rumaroma,
  • egy citrom reszelt héja,
  • 1 tábla csoki (akár ét, akár tej, de a fehér csoki sem lehet rossz)
  • Kb. 3-4 evőkanál csokis müzli
  • 4 evőkanál tej, szükség szerint még több… (ez a tészta keverésénél kiderül)

Elkészítése:


A margarint picit meglangyosítjuk a micróban, majd ehhez hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliacukrot és  a tojásokat, alaposan összekeverjük, amíg a cukor el nem olvad és a margarintól habos nem lesz a masszánk. Ehhez keverjük a lisztet, a sütőporral, csipet sóval, majd a csokival, müzlivel, rumaromával és a frissen reszelt citromhéjjal jól  összedolgozzuk a tej segítségével, szükség esetén adhatunk hozzá még egy-két kanál tejet, ha túlságosan sűrűre sikerült volna a tésztánk, bár fontos megjegyezni, hogy ennek a tésztának alapállapotban is sűrűnek kell lennie. Szilikonos sütőpapírral kibélelt "püspökkenyér" sütőformába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben kis lángon, lassan megsütjük a püspökkenyerünket. Kb. 40-45 perc kell a sütéshez. Amikor kihűlt a kenyérkénk, nagyon gusztusosan néz ki, ha csokimázzal leöntjük, és úgy tálaljuk. (A fotón a lusta verziót, vagyis a csokimáz nélküli verziót láthatjátok).

Receptajánló:  

2 megjegyzés:

Jó Andi írta...

Megsütöttem! Viszem Dinnyunak :), névnapra! Na, majd beszámolok! Szép lett!

Márti írta...

Wow, Te tényleg tartod a szavad! Nagyon örülök neki, biztosan finomra sikerült! Köszi a bizalmat! :)

Megjegyzés küldése

Szponzoráció