2011. július 25., hétfő

Kukoricás sajtkrémes penne

A mai vacsora azon klasszikus vacsoráink közé tartozott, amelyet úgy próbáltam összehozni, hogy még véletlenül se kelljen semmiért kimozdulni ebben a nyáriasnak nem nevezhető esős időben: így abból gazdálkodtam, amit éppen találtam a hűtőben, meg a spájzban. Tésztát és kukoricát mindig, minden formájában szívesen eszünk, ezért nem volt kérdés, hogy ez a két fő alkotórész megfelelő lesz egy jó kis vacsorához, illetve a másnapi ebédhez.
Kukoricás sajtkrémes penne

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 db extra méretű fokhagyma gerezd, vagy 5-6 szimpla méretű gerezd,
  • pici olívaolaj
  • 40 dkg csirkemellfilé,
  • kicsi víz pl. a tésztás főzővízből,
  • fél konzerv csemege kukorica,
  • két tubus tömlős sajtkrém,
  • majoranna,
  • só, bors,
  • piros paprika,
  • csípős paprika krém,
  • kevés főzőtejszín,
  • 8-10 maroknyi penne tészta.
Elkészítés:
  1. Kezdjük a vacsorakészítést a tészta főzővizének felforralásával, melybe ezúttal csak sót tegyünk, mert az olajos vízben főtt tészta nehezen veszi fel a szósz részecskéit. Amíg a penne megfő, addig kis túlzással a szószt is  el tudjuk készíteni.
  2. Kevés olívaolajon pirítsuk meg az aprított fokhagymát 1-2 pillanat alatt, majd adjuk hozzá az apró kockákra vágott csirkemellfilét, süssük fehéredésig nagy lángon, majd fűszerezzük sóval, borssal, piros paprikával.
  3. Kb. 10 percnyi fedő alatti, alacsony lángon történő párolás után vegyítsük a kukoricával, szükség szerint öntsünk hozzá kevés vizet a tészta főzővizéből.
  4. Amikor már megpuhult a husi, nyomjuk bele a két tömlős sajtot, kevergessük, amíg lágyan elolvad benne a sajt, ekkor jöhet hozzá a majoranna, csípős paprika krém, és a végén 1-2 löttyintésnyi főzőtejszín. 
  5. Eresszük össze a főtt pennét a finom szósszal és alapos keverés után tálaljuk az éhes gyomroknak. Jó étvágyat kívánok.
 Kukoricás penne

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció