2013. május 30., csütörtök

Babérokra törve: mediterrán paradicsomszószos fusilli

Nagy kedvencem a paradicsomos tészta: akár friss, akár hámozott paradicsom konzervből készítve, szeretem ruccolával és sok bazsalikommal, fokhagymával is, viszont babérlevéllel még sosem próbáltam ezelőtt. A receptet a La Cucina Italiana című gasztrolap küldte hírlevél formájában és rögtön kaptam az alkalmon, hogy kipróbáljam az újdonságot: egészen különleges ízhatást érhetünk el babérlevéllel, sárgarépával és zellerrel vegyítve a paradicsomot, finom testes szósz kerekedik ki. A fusilli vagy más néven csavart tészta azért is remek hozzá, mert a csavarásoknál jól megtapad a szósz, így együtt nagyon finom egységet képeznek.

Hozzávalók kb. 4 személyre:
  • 1 konzerv hámozott paradicsom, jobb esetben 4 db friss hámozott paradicsom húsa,
  • 1-2 db sárgarépa,
  • 1 db szárzeller vagy zsenge új zeller,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 babérlevél,
  • só, bors,
  • bazsalikom,
  • kb. 25 dkg csavart tészta (fusilli),
  • reszelt parmezán sajt,
  • kevés olívaolaj.
Pár csepp olívaolajon megdinszteljük az aprított hagymát, majd rádobjuk és megpirítjuk a picire vágott répát és zellert, hozzáadjuk a babérlevelet (én ezt apróra összetörtem, hogy még intenzívebb legyen) és fedő alatt, kis hőfokon pároljuk a zöldségeket. Amikor már majdnem megfőttek, beleborítjuk a paradicsomot is, sózzuk, borsozzuk és jól összefőzzük a hozzávalókat. A végén megszórjuk bazsalikommal és a főtt fusillivel tálaljuk, majd parmezán sajtot reszelünk a tetejére. Jó étvágyat kívánok!
Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció