2010. június 1., kedd

Sült csirkecomb olasz módra

A csirkecombok pácleve ezúttal egy olasz fűszerekben bővelkedő szósz volt, amiben érdemes két napig érlelni a húsokat, hogy igazi Itáliát varázsolhassunk a konyhánkba. A sütéshez használt sütőzacskót előszeretettel ajánlom minden kedves konyhatündérnek, mert sokkal finomabb és puhább így a sült hús, no meg a tepsi takarítás sem okoz annyi bosszúságot.

Sült csirkecomb olasz módra

A pác hozzávalói:
  • csípős ketchup (kb. 1 ek./csirkecomb),
  • bazsalikomos olívaolaj,
  • friss és szárított bazsalikom,
  • oregánó,
  • bors,
  • gerezd/csirkecomb fokhagyma reszelve,
  • löttyintésnyi vörösbor.
A pácolás titka valóban az, hogy minél többet érlelődjenek benne a sütésre szánt csirkecombok (persze más hússal sem lehet ez rossz). A sütéshez egy sütőzacskóba tettem bele az összes csirkecombot és ráöntöttem a maradék páclevet is, becsomóztam a zacskót, néhány helyen hústűvel megszurkáltam és így sütöttem magas hőfokon a combocskákat kb. 1 óráig. Majd óvatosan ollóval levágtam a zacskó egy részét, és így tettem vissza picit pirulni a sütőbe.

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció